marazzi

Keramika Marazzi

Marazzi je osnovan kao porodična firma 1935. godine u Sassuolu, Italija. Danas je pojedinačno najveći svetski proizvođač. Ima proizvodne pogone u Italiji, Španiji, Rusiji, SAD i istočnoj Evropi. Prisutan je u preko 140 zemalja sveta i danas je deo najveće svetske grupacije za proizvodnju svih vrsta podnih obloga „Mohawk Industries“ koja ima preko 35.000 zaposlenih.

Marazzi je od svog početka posvetio veliku pažnju istraživanju i razvoju tehnologije kao i dizajnu i zaslužan je za mnoge inovacije koje su pomerale granice u industriji keramičkih pločica. Zato se slobodno može reći da je istorija keramičkih pločica usko povezana sa istorijom Marazzija.

Među brojnim patentima, najvažniji su Monocottura (pečenje pločica i glazure u jednom prolazu) koja je danas najrasprostranjenija tehnologija proizvodnje u svetu, Firestream (glazirane pločice sa osobinama prirodnog granita), kristalizovana granitna keramika.

Marazi proizvodi granitnu keramiku od 1950. godine. Prvi u sektoru ostvaruje saradnju sa arhitektama i modnim dizajnerima u dizajnu pločica. Prvi proizvodi 3D pločicu, pločicu velikog formata 60×60 (kasnije i 60×120), prvi osniva proizvodnju u inostranstvu, među prvima uvodi kontinualnu proizvodnju.

Dobio je veliki broj nagrada od strane različitih udruženja arhitekata, dizajnera, kao i priznanja za industrijski razvoj.

Danas proizvodi pločice svih vrsta, od formata 1×1 cm do 160×320 cm, uvek koristeći najkvalitetnije materijale i stalno investirajući u novitete i proizvodne pogone koji su prilagođeni očuvanju prirode. Poseduje LEED, Greenguard i Ecolabel sertifikate.

Proizvodi Marazzi svojim dizajnom, rafiniranim izborom boja i širinom programa omogućavaju da se dobiju prijatni ambijenti u kojima se ljudi lepo osećaju, dok sa druge strane, tehnološki superiorne kolekcije omogućavaju korišćenje u svakom prostoru i mogu da odgovore zahtevima najkomplikovanijeg projekta.

Ponuda

Pogledajte ponudu kompanije Marazzi na našem sajtu

Website

Posjetite website kompanije Marazzi

Katalog

Preuzmite katalog kompanije Marazzi

Scroll to Top