alca-plast

Alca PLAST

Alca PLAST je osnovan 1998. godine kao češka porodična firma. Trenutno ima 11 filijala u inostranstvu i izvozi u više od 70 zemalja. Najveći je proizvođač sanitarnih sistema u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Na površini od preko 60.000 m2 proizvodi se više od 600 proizvoda – ventili, predzidni sistemi za ugradnju, odvodi za tuširanje…

Alca PLAST se brzo širi, zahvaljujući visokokvalitetnim i atraktivnim Alca premium proizvodima koje je kompanija dizajnirala i dobila niz nagrada. Nagrada Red Dot Award 2014 za kolekciju tipki FLAT ili iF Design Award 2018 za tipke sa senzorima NIGHT LIGHT.

Po treći put zaredom, kompanija je odbranila svoju poziciju među 100 najuspješnijih čeških kompanija na češkom takmičenju 100 najboljih kompanija. U 2019-oj godini, vlasnici Alca PLAST-a, suprug i supruga Radka Prokopova i Frantisek Faicovic osvojili su prestižnu nagradu EY Preduzetnik godine 2018 u Češkoj.

Alca PLAST proizvodi se koriste kako u novim konstrukcijama, tako i prilikom renoviranja. Tehnički stručnjaci kompanije Alca PLAST ističu pouzdanost svih proizvoda, svi su rigorozno testirani prije nego što napuste fabriku u Breclavu.

Cilj kompanije je stvoriti proizvode koji rade pouzdano, udovoljavaju zahtjevima kupaca i poboljšavaju kvalitet života.

Website

Posjetite website kompanije Alca PLAST

Katalog

Pregledajte kataloge kompanije Alca PLAST

Scroll to Top